Al van jongs af aan heb ik een enorme interesse in computers en het internet. Het geratel van inbelmodems en het zeulen van die gigantisch zware beeldschermen naar de lokale LAN-party zitten mij nog vers in het geheugen. 

De keuze voor een vervolgopleiding was dan ook geen moeilijke. Dat moest iets met computers worden. Mijn oog viel op de opleiding netwerkbeheer om halverwege door te stromen naar programmeren.

De opleiding was helaas niet wat ik er van verwacht had. Ik werd te weinig geprikkeld en uitgedaagd. Tegelijkertijd begon het gewoon lekker geld verdienen ook te lonken toen mijn toenmalige weekendbaantje mij een fulltime contract aanbood. Ik besloot een jaar te gaan werken. Dat jaar werden er meer en ik heb de opleiding helaas nooit meer afgemaakt.
Toch bleef het altijd wel kriebelen. Via een vriend leerde ik over HTML en CSS. Ik ben me hier meer in gaan verdiepen met cursusjes op bijvoorbeeld Codecademy, Codeschool of gewoon kleine probeerseltjes. Fascinerend vond ik het om door middel van geschreven tekst een complete, grafische site op te bouwen. Of met een paar kleine CSS aanpassingen de uitstraling van een site helemaal om te kunnen gooien.

Diezelfde vriend begon ik ook af en toe te helpen met front-end klussen als hij het erg druk had. Toen besefte ik mij dat ik hier mijn beroep van wilde maken. Dat was echter nogal een uitdaging met mijn onregelmatige werktijden en daarnaast natuurlijk ook nog een privéleven.

De ommekeer kwam nadat mijn werkgever failliet ging en ik weer op zoek kon naar een andere baan. Ik zag er tegenop om weer ergens aan de slag te gaan terwijl ik wist dat mijn hart niet bij het werk lag. Afgelopen juni besloot ik er echt volledig voor te gaan. Ik heb mijn baan opgezegd en stelde een doel om binnen drie maanden een baan te vinden als front-ender.


Ambitieus? Jazeker. Eng? Ook wel een beetje. Maar soms moet je risico nemen om te bereiken wat je wilt. Dus dat doe ik nu. De drie maanden zitten er nu bijna op. En met resultaat! Mijn eigen site, gebouwd op WordPress met een 100% custom theme. En bekijk ook de rest van mijn portfolio voor andere projecten van afgelopen jaren.